31955 tot…..

krasnapolsky 1955

Het begon allemaal in 1955 toen ik een liedje ging zingen voor meer dan 1000 mensen. Het liedje wat ik daar ten gehore bracht was  “bij ons in de jordaan”. Het was zo’n groot succes dat ik meteen bij een bandje kon gaan zingen die allemaal cowboy liedjes brachten.

Hiervan herinner ik mij niet zoveel meer, maar het was een begin.

DaveBerryIn 1965 deed ik mee met Vara’s Fanclub om een auditie te doen voor een Dave Berry verkiezing. Toen ik een eerste voorselectie had gedaan kreeg ik een uitnodiging van de Vara om mee te doen  in het programma van Ralph Inbar “Fanclub”tomjones

Ik moest het toen opnemen tegen nog 3 anderen en werd uiteindelijk de winnaar.
In de jury zat onder andere ook Tom Jones!! Van wie ik nog een foto met handtekening kreeg??

Na even een tijdje niets kreeg ik de gelegenheid om een plaatje te maken, een nederlandse tekst op This strange effect.
Daar is nog een heleboel om te doen geweest zoals je kunt lezen in de artkeltjes die toen her en der verschenen.

 

vragen

plaatjevanamsterdammer

Pep forum
Waarom NEE tegen Nederlands
auteur: nn
geplaatst in: Weekblad PeP nr 24, 15 juni 1968
Waarom, vraagt Pep, maken popsingles in de Nederlandse taal nooit een serieuze kans voor de TOP 40? Is het Engels een absolute voorwaarde om met een hit voor de dag te komen? Natuurlijk zijn er Nederlandse tophits, zoals van Boudewijn de Groot, of van Toon Hermans, Sonneveld enz., maar dat zijn toch platen die niet overwegend door tienerpubliek gekocht worden en bepaald geen “pop”muziek uitmaken.
Nee, wij kunnen als enige voorbeelden noemen Peter Koelewijn, die met “Kom van dat dak af” een hit scoorde en jaren later de popart-groep HET met “Ik heb geen zin om op te staan”. En Ronnie & The Ronnies niet te vergeten met “Beestjes”. weet je wel!

Maar PEP zou het een enorme stunt vinden wanneer bijvoorbeeld eens een groep als – we noemen maar wat – The Motions met een Nederlands-talige plaat op de markt kwam! Waarom kan een plaat als “Nellie The Horse”, niet gewoon “Nellie het paard” heten, Motions? Waarom altijd alleen maar Engels? Is onze eigen taal niet goed genoeg?
Trouw, en hou van jou rijmt even goed als Love you, en so blue. Nou dan… Vertel ons eens eerlijk waarom jullie denken dat een “Engelse” plaat van een Nederlandse beatgroep het nou per se beter doet dan een Nederlandse plaat?!
We are hier erg benieuwd naar!