Ronnie en The Jets “DAAR IN DE WILDERNIS”

De band begon in 1959 als de Rocking Explosives. De band speelde covers van The Shadows en gelijkaardige muziek. Op 1 januari 1963 werd de naam gewijzigd in The Jets. Hun uitvoering van “Goldfinger” haalde de Nederlandse Top 40 net als “The Pied Piper”.

Als gevolg van het succes mocht de band optreden in Londen en kwam ze in contact met The Beatles, The Rolling Stones, Cliff Richard, The Shadows, The Searchers, Dusty Springfield en Chrispian St. Peters. Die laatste groep nam een eigen versie op van “The Pied Piper”.

De band begon aan een eigen geluidsstudio te bouwen en ontmoette Peter Koelewijn, die de single “A worker in the Night”/”If I could start my Life again” schreef. De geluidsstudio aan de Oude Gracht werd een klein succes. Lenny Kuhr, Bonnie St. Claire, Peter Koelewijn, Don Mercedes en Mariska Veres hebben er gebruik van gemaakt. The Jets begeleidden een beginnende Bonnie St. Claire op haar debuutsingle Tame Me Tiger en ook Ronnie van The Ronnies met Daar in de wildernis.

Na de laatste single “Please send me a letter” verdwenen The jets uit zicht, om in 1983 een korte reünie te hebben. Sindsdien treed de band nog af en toe op.

“Jingle of the Jungle” by Bert Ambrose Orchestra

Digga digga dum dum morning noon and night!