Ik ( Frits van Antwerpen)ben kort na het uiteengaan van de Cavaliers getrouwd en het toeval wilde dat we gingen wonen in een huis aan de Heezerweg in Eindhoven tegenover het ouderlijk huis van Peter Koelewijn, die ik daar dan ook regelmatig zag en sprak. Toen ik hoorde dat Hans Sanders de band van Koelewijn ging verlaten heb ik als de bliksem gereageerd en me aangeboden als nieuwe gitarist/toetsenman. En zo ben ik dus daarin gerold met als resultaat een voor mij enerverende periode bij The Rockets , in de bezetting:Peter Koelewijn vocals/ gitaar Karel ( Charles) Janssen bassist Jeroen Ophoff drums Frits van Antwerpen vocals/gitaar/toetsen We hebben ons in deze periode óók nog even 4 PKgenoemd. Vraag niet waarom, ik kan het me echt niet meer herinneren. ( Misschien is Peer Koelewijn hierover zélf te raadplegen.)

Later werd onze band de begeleidingsband van Ronnie Schutte en daar hangt een bijzonder/persoonlijk verhaal aan vast wat begint in mijn tijd als ” dienstplichtig groen soldaatje” in de eerste helft van 1965! Ons peloton kreeg op een gegeven moment de opdracht om een nieuwe lichting dienstplichtigen in te schrijven. Je kreeg zo’n “oliebol” dan tegenover je aan een tafeltje en je moest met hem een vragenlijstje invullen over van alles en nog wat……….Op een goed moment was er enige commotie, want er kwam er eentje binnen die zo zat was als honderdduizend man. Hij viel een officier om zijn nek, gedroeg zich verder nogal “homo-achtig”, en sloeg de nodige wartaal uit, waarna hij door de MP werd opgepakt en afgevoerd. We hebben hem vervolgens op de kazerne nooit meer gezien.

Jaren later, ik was inmiddels al een tijdje actief bij Peter Koelewijn en de Rockets, werd er aan de band een “ontdekking van Koelewijn“ voorgesteld in de persoon van ene RONNIE SCHUTTE uit AMSTERDAM. Ik schrok me kapot want ik herkende onmiddellijk die “zátte dienstplichtige” uit mijn diensttijd! Hij zou het nummer BEESTJES gaan zingen en wij, Peter en de Rockets, zouden de opnamen daarvan gaan begeleiden onder de naam Ronnie en de Ronnies ! Omdat ook het nummer: KOM UIT DE BEDSTEE (Egbert Douwe red.) in de GTB -studio’s in Den Haag met ons werd opgenomen, werd ook Beestjes daar gemaakt.

Zoals je weet werd het een doorslaand succes met heel veel optredens als gevolg. Nou wou het geval dat deze Ronnie na een tijdje een nogal “warme” belangstelling voor mijn toenmalige echtgenote aan de dag bleek te leggen en het is een aantal malen voorgekomen dat wij, de band dus, voor een optreden stonden te wachten op “de ster van de avond” ( we reisden in die tijd niet altijd samen ) en dat hij gewoon niet kwam opdagen!   Hij liet ons en het publiek dus gewoon barsten, verzon  allerlei smoesjes om zich te vrijwaren, terwijl hij in werkelijkheid “gezellig” bij mijn vrouw vertoefde. Hij en zij liepen daarbij natuurlijk geen enkel risico, ik was immers voor een optreden ver genoeg weg van huis. Nou ja, je begrijpt het wel hè ! … Grote rotzooi,  heftige ruzie thuis én in de band, scheiding, afscheid van de band, “leuke tijd” waar ik liever niet meer aan wil denken.

ALLES IN HET ROOD IS GELOGEN